Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini kazandıracak ve dijital teknolojileri etkin kullanmalarını sağlayacak yenilikçi sınıflar kurmak için harekete geçti. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ortaokul ve lise kademelerinde 3.500 yenilikçi sınıf kurulacak. Bu sınıflarda öğrenciler, aktif öğrenme ve dijital teknoloji araçları ile geleceğe hazırlanacak.
Proje Detayları
- 1.500 Mevcut Bilişim Teknolojileri Laboratuvarının Yenilenmesi: Mevcut laboratuvarlar, yenilikçi öğrenme ortamları modeli temel alınarak yenilenecek.
- 1.500 Yeni Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı Kurulması: Yeni laboratuvarlar, 21. yüzyıl becerilerini destekleyecek şekilde tasarlanacak.
- 500 Okulda Yenilikçi Sınıflar Oluşturulması: Bu sınıflarda esnek ve modüler tasarım kullanılacak ve teknolojik ekipmanlarla zenginleştirilecek.
Yenilikçi Sınıfların Özellikleri
- Aktif öğrenme ve dijital teknoloji araçlarını entegre eden bir tasarım
- Öğrenci merkezli aktif öğrenme süreçlerini destekleyen bir ortam
- 21. yüzyıl becerilerini destekleyen iş birlikçi ve ortak çalışma alanları
- Son teknoloji yüksek hızlı baskı özelliği olan 3 boyutlu yazıcılar
- Kodlama eğitimine destek amaçlı 10 adet robotik kodlama kiti
Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye’deki ortaokul ve lise öğrencilerinin büyük bir kısmı yenilikçi öğrenme ortamlarında eğitim görme imkanına sahip olacak. Bu da, Türkiye’nin eğitim sisteminin modernleşmesine ve öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanmasına katkıda bulunacak.