1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yaşlanmanın Önüne Kök Hücre Tedavisiyle Geçmek Mümkün

Yaşlanmanın Önüne Kök Hücre Tedavisiyle Geçmek Mümkün

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vücudumuzda çoğunlukla yağ dokularda ve kemik iliğinde şekilsiz hücreler olarak bulunan ve yaralanma veya hastalık oluştuğunda hasarlı bölgenin gereksinimine göre şekil değiştirerek onarım işlevi gören hücrelere kök hücre denir. Bu hücreler yenileyici, onarıcı ve gençleştirici özelliğe sahip olup ana özellikleri vücudun herhangi bir yerindeki hasar noktasından gelen uyarıya göre bulunduğu yerden dönüşerek sorunlu yere giderken; kendi yedeğini bulunduğu yere bırakma yeteneği olan hücreler olmalarıdır.

Kök Hücre Vücudumuzun Neresinden Alınır, Nasıl Elde Edilir?

Çoğunlukla kemik iliği, kordon dokusu ve kordon kanı, yağ dokusu ve diş (süt dişi/20 yaş dişi) olduğu gibi son zamanlarda kadınlardaki menstrüasyon kanı da yoğun kök hücre kaynağı olarak kullanılmaktadır. Sünnet derisi ve kulak arkası deriden elde edilen hücreler kök hücre değildir.

Kök Hücre Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Kök Hücre Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Kök hücre tedavisi temel olarak damar yolu ile verildiği gibi sorunlu bölgeye doğrudan enjeksiyon, intratekal dediğimiz belden omurilik içine ve ağızdan tüm solunum yollarına inhaler olarak verilebilmektedir.

Kök Hücre Hangi Yaşa, Hangi Miktarda Uygulanır?

Kök Hücre Hangi Yaşa, Hangi Miktarda Uygulanır?

Herkese uygulanır, herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Kök hücre tedavilerinde önemli olan yaş değil hastanın yaşına göre verilecek kök hücre miktarıdır. Günümüzde kabul edilen etkin doz hastanın her kg başına 1,5-5 milyon/kg verilmesi gerekliliğidir.

Kök Hücrenin Gençleşme Üzerinde Kullanımı Ve Etkisi Nedir? Kök Hücre Tedavisiyle Nasıl Gençleşebiliriz?

Kök hücre tek başına güzellik amacıyla kullanılacak hücreler olmayıp, ağırlıklı kullanım alanı anti-aging tedavileridir. Anti-aging tedavilerinde esas etki mekanizması vücuda verildiğinde henüz belirti vermemiş, ileride kanser veya başka sorunlara yol açabilecek sorunları tedavi ederek, yaşam süresini kaliteli bir şekilde uzatmasıyla etki eder.

  • Fibroblast (Gençlik Aşısı): Bu uygulama kök hücre tedavisi değildir. Fibroblast hücreleri, kolajen üretimi amacıyla cilt örneğinden çoğaltılıp hastaya verilir.
  • Svf (Stromal Vasküler Fraksiyon): Bu tedavi kök hücre tedavisi olarak kabul edilmez. Yağ içerisindeki büyüme faktörleri ve az miktardaki kök hücreler sorunlu bölgeye enjekte edilir.

Kök Hücrelerimizi Saklatabilir Miyiz? Neden Saklatmalıyız?

Tüm kök hücreler, Sağlık Bakanlığı denetimine bağlı, akredite kök hücre bankaları tarafından saklanabilmektedir. Hücrelerinizi erken yaşta saklatarak ileri dönemde kullanabileceğiniz genç ve etkili hücrelere sahip olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yaşlanmanın Önüne Kök Hücre Tedavisiyle Geçmek Mümkün
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir