1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Türk Bilim İnsanlarından Hipertansiyon Tedavisi Buluşu

Türk Bilim İnsanlarından Hipertansiyon Tedavisi Buluşu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk bilim insanları Prof. Dr. Sinan Akgöl ve Doç. Dr. Kevser Kuşat, hipertansiyon tedavisi alanında önemli bir buluşa imza attı. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü’nde çalışmalarını sürdüren Akgöl ve Kuşat’ın “Hipertansiyon Tedavisinde Amlodipinin Kontrollü Salımı İçin Polimerik Nanomalzeme” konulu buluşu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Nanopolimerlerle Hipertansiyon Tedavisi

Buluşları sayesinde geliştirilen nanopolimerler, hipertansiyon tedavisinde umut vaat ediyor. Nano teknoloji ve farmakoloji alanlarında kullanılacak olan bu nanopolimerler, antihipertansif ilaçların yan etkilerini en aza indirgemeyi hedefliyor.

Üniversite Rektöründen Teşekkür

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Akgöl ve Doç. Dr. Kuşat’ı buluşlarından dolayı tebrik ederek, bilimin ve teknolojinin topluma fayda sağlayan yönlerini vurguladı. Nanobiyoteknoloji ile üretilen nanopolimerlerin ülke üretimine katkı sağlayacağını belirtti.

Hipertansiyon Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşım

Prof. Dr. Akgöl, hipertansiyon tedavisinde kontrollü salım sistemlerine olan ihtiyacı vurgulayarak, geliştirdikleri nanopolimerlerin bu alanda önemli bir adım olduğunu belirtti. Amlodipin yüklü polimerik nanopolimerin oral uygulamalarda kontrollü salım sağlayarak, ilaç dozu ve alım sıklığını azaltabileceğini ifade etti.

İstenmeyen Yan Etkilerin Azaltılması

Akgöl, antihipertansif ilaçların genellikle düşük oral biyoyararlanıma sahip olduğunu ve istenmeyen yan etkileri en aza indirmek için kontrollü salım sistemlerinin önemli olduğunu belirtti. Geliştirdikleri nanopolimerlerin bu alanda etkili bir çözüm sunabileceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Bilim İnsanlarından Hipertansiyon Tedavisi Buluşu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir