Cezaevlerinde Sağlık Hakkı İhlalleri ve Müdahale Talepleri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İnsan Hakları Kolu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), cezaevlerindeki yaşam ve sağlık hakkı ihlalleri ile ölüm orucu eylemindeki Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın sağlık durumlarına ilişkin 3 Ağustos 2022 günü TTB’de bir basın toplantısı düzenledi.

Basın Toplantısından Detaylar

Basın Toplantısından Detaylar

  • TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, cezaevlerindeki sağlık sorunları ve adil yargılanma ihlalleri konusunda Adalet Bakanlığı’nı eleştirdi.
  • IHD Yönetim Kurulu üyesi Nuray Çevirmen, mahpusların yaşam haklarının korunması talebini vurguladı.
  • ÇHD Yönetim Kurulu üyesi Avukat Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Gökhan Yıldırım’ın sağlık durumunu paylaştı ve infaz ertelemesi talebini aktardı.
  • SES Ankara Şube Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, mahpusların sağlık hizmetlerine erişim sorunlarına dikkat çekti ve bakanlıkları göreve çağırdı.

Ortak basın açıklaması sırasında Dr. Ayşe Uğurlu, Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın yaşam hakkının korunması için adil yargılanma taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti. İşkence ve insanlık dışı muameleye karşı çıkarak Adalet Bakanlığı’nı sorunu çözmeye davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cezaevlerinde Sağlık Hakkı İhlalleri ve Müdahale Talepleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir