1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dr. Hanan Balkhy’nin Pakistan Ziyareti ve Sağlık Güçlendirme Programı

Dr. Hanan Balkhy’nin Pakistan Ziyareti ve Sağlık Güçlendirme Programı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr. Hanan Balkhy’nin Ziyareti

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Hanan Balkhy, Pakistan’a yaptığı açılış ziyaretini tamamladı. Beş günlük kapsamlı misyon İslamabad, Peşaver ve Lahor’u kapsıyordu ve hükümet yetkilileriyle üst düzey toplantılar gerçekleşti.

Çocuk Felci Programı

DSÖ destekli sağlık tesisleri ve ulusal düzeydeki çocuk felci aşısı kampanyaları hakkında bilgi alındı. Pakistan, çocuk felcini sona erdirmek için program tarafından uygulanan ilerlemeler, zorluklar ve stratejiler hakkında bilgi aldı.

Sağlık Kapasitelerinin Güçlendirilmesi

Dr. Balkhy, Pakistan’ın çocuk felcini ortadan kaldırmak için sağlık kapasitelerini güçlendirmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, ilaçlara adil erişim, sağlık iş gücüne yatırım ve madde kullanımıyla mücadele gibi konuları ele aldı.

Temel Sağlık Bakımı Güçlendirme

DSÖ’nün, temel sağlık bakım sistemlerini güçlendirmeye ve bulaşıcı hastalıkların yanı sıra bulaşıcı olmayan hastalıkları azaltma konusundaki kararlılığını vurgulayan Dr. Balkhy, Pakistan’ın tıbbi tedarik zincirindeki potansiyelini kabul etti.

Dr. Balkhy, Pakistan ziyareti sırasında çocuk felci programı, sağlık tesisleri, sağlık personeli ve laboratuvar çalışmaları hakkında detaylı bilgi edindi. Pakistan’ın sağlık sistemini güçlendirmek ve evrensel sağlık güvencesini desteklemek için DSÖ’nün kararlılığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dr. Hanan Balkhy’nin Pakistan Ziyareti ve Sağlık Güçlendirme Programı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir