1. Haberler
  2. Gündem
  3. Elektrikli Skuter Güvenliği Kanun Teklifi

Elektrikli Skuter Güvenliği Kanun Teklifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, 18 yaşını doldurmayan elektrikli skuter kullanıcılarının güvenliğiyle ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Bu kapsamda Karayolları Trafik Kanunu’nun 66. maddesine bir fırka eklenmesini talep eden Milletvekili Ösen, 18 yaşını doldurmayan elektrikli skuter kullanıcılarının yalnızca bisiklet yolunu kullanmalarını ve kask gibi koruyucu ekipman takmalarını meclis gündemine getirdi.

Denetim Sorunları ve Güvenlik Riskleri

Milletvekili Ösen, kanun teklifinde elektrikli skuter kullanımında yaşanan denetim ve güvenlik sorunlarına dikkat çekti. Şehirlerdeki elektrikli skuter kullanımının artmasıyla denetimin zorlaştığını belirten Ösen, bu durumun kuralların ihlal edilmesine ve trafik güvenliğinin tehlikeye girmesine neden olduğunu vurguladı.

Yasal Düzenlemelerin Yetersizliği

Kanun teklifinin gerekçesinde yasal düzenlemelerin yetersiz olduğu belirtilerek, elektrikli skuter kullanımıyla ilgili mevcut yönetmeliklerin denetim sorunlarını çözemediği ve güvenlik risklerine yol açtığı ifade edildi. Özellikle 18 yaş altı çocukların korunma ekipmanları olmadan skuter kullanımının aileleri endişelendirdiği ve trafik güvenliğini tehlikeye attığı belirtildi.

  • Elektrikli Skuter kullanıcılarına son 3 yılda kesilen cezaların sayısı kaçtır? Skuter kullanıcılarının en çok ihlal ettiği kurallar hangileridir?
  • Skuter kullanıcılarının son 3 yılda karıştığı ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının sayısı kaçtır? Bu kazalarda kaç skuter kullanıcısı, kaç yaya ve araç sürücüsü zarar görmüştür?
  • Elektrikli skuter sürücülerinin günlük rutin denetimleri düzenli şekilde yapılmakta mıdır?
  • Elektrikli skuter kullanımında kurallara uyulmasını teşvik etmek için caydırıcı cezalar konulması konusunda bir girişimde bulunulmuş mudur?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektrikli Skuter Güvenliği Kanun Teklifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir