Türkiye’den Hemşirelerin Göç Nedenleri Araştırması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemşire Göç Eğilimi Araştırması: Türkiye’den Hemşirelerin Göç Nedenleri

Hemşire Göç Eğilimi Araştırması: Türkiye'den Hemşirelerin Göç Nedenleri

Türk Hemşireler Derneği tarafından gerçekleştirilen göç eğilimi araştırması, Türkiye’de çalışan hemşirelerin yurt dışına göç etme isteklerini ve bu isteklerin nedenlerini ortaya koyuyor. Araştırmaya katılan 8274 hemşirenin %76,3’ü Türkiye’den ayrılmak istediğini belirtiyor. Hemşirelerin en çok tercih ettiği ülke Almanya olurken, göç nedenleri arasında ekonomik kriz, sağlıkta şiddet, maaş düşüklüğü ve sosyal nedenler öne çıkıyor.

Göç Nedenleri ve Etkileri

Göç Nedenleri ve Etkileri

Araştırmaya katılan hemşirelerin yüzde 55,7’si ekonomik nedenlerle yurt dışında çalışmak istediklerini belirtiyor. Ayrıca, psikolojik ve fiziksel şiddet de göç kararlarında etkili oluyor. Hemşirelerin %25,8’i şiddet nedeniyle Türkiye’den ayrılmayı planlıyor. Ülke içerisindeki sosyal ve siyasal problemlerin de göç eğilimini artırdığı görülüyor.

Çözüm Önerileri ve Çağrılar

Türkiye Hemşireler Derneği, araştırma sonuçlarına dayanarak hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguluyor. Hemşirelerin maaşları, özlük hakları ve mesleki saygınlığı konusundaki taleplerinin karşılanması durumunda göç eğiliminin azalacağı belirtiliyor. Dernek, politika yapıcılarına “insanca yaşamak ve yaşatmak için iş birliği” çağrısında bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’den Hemşirelerin Göç Nedenleri Araştırması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir