YÖK Başkanı Erol Özvar Ziyareti ve Destek Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Araştırma Üniversiteleri İş Birliği Toplantısı kapsamında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etti. Özvar ziyaret sırasında Araştırma Üniversitelerine 100 Milyon TL destek verileceğini müjdeledi.

Destek Programı Detayları ve Uygulanışı

Özvar, destek programının ayrıntılarına ilişkin olarak, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile eş güdüm içerisinde YÖK tarafından hazırlandığını ve üniversitelere duyurulduğunu belirtti. Buna göre, performans değerlendirmesi sonuçlarına göre araştırma üniversitelerine yıllık olarak kaynak tahsis edilecek ve bu kaynaklar bilimsel araştırma projelerinde kullanılabilecek.

Gelecek Değerlendirmeler ve Süreç Takibi

Gelecek Değerlendirmeler ve Süreç Takibi

Özvar, YÖK olarak kaynağın sonuçlarını yakından takip edeceklerini ve ortaya çıkan verilere göre yeni performans değerlendirmeleri yapacaklarını vurguladı. Ayrıca, küresel ekonomik kriz döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle araştırma üniversitelerine sağlanan desteğin önemli olduğunu belirtti.

“Sonuçlarını Takip Edeceğiz”

Özvar, sürecin yürütülmesindeki katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na teşekkürlerini iletti. Bu yıl için 100 milyon liralık kaynak, 20 devlet üniversitesine araştırma projelerinde kullanılmak üzere aktarılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YÖK Başkanı Erol Özvar Ziyareti ve Destek Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir