2022 Sağlık Kuruluşları Değerlendirmesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Kuruluşlarından 2022 Değerlendirmesi

Sağlık Kuruluşlarından 2022 Değerlendirmesi

Sağlık alanında hizmet veren sivil toplum kuruluşlarından olan Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Birlik Sağlık Sen) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 2022 yılı değerlendirmesi ve 2023 yılından beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birlik Sağlık Sen’in Görüşleri

Birlik Sağlık Sen'in Görüşleri

Birlik Sağlık Sen Başkanı Ahmet Doğruyol, pandemi sürecinin sağlık çalışanları için zorlu geçtiğini belirterek, sağlık çalışanlarının haklarının karşılanması ve daha iyi çalışma koşullarının sağlanması gerektiğini vurguladı. Doğruyol ayrıca, sözleşmeli idareci sisteminin kaldırılması ve liyakat esasının getirilmesi gerektiğini belirtti.

2023 yılından itibaren sağlık çalışanlarının da toplumun bir parçası olduğu bilincinin güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Doğruyol, sağlık hizmetlerinin siyasetin etkisinden uzak tutulması gerektiğini ifade etti.

SES’in Açıklamaları

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çoban ise 2022 yılının sağlık çalışanları için zorlu ve yorucu geçtiğini belirterek, ekonomik ve özlük hakları konusunda ciddi kayıplar yaşandığını dile getirdi. Çoban, sağlık hizmetlerinin daha düzenli ve etkili bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

2023 yılında beklentilerinin liyakat esaslı bir sağlık sisteminin hayata geçirilmesi olduğunu belirten Çoban, sağlık çalışanlarının beyin göçünün engellenmesi ve nitelikli iş gücüne daha iyi şartlar sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2022 Sağlık Kuruluşları Değerlendirmesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir