Dünya Sağlık Örgütü’nden Aşıların Önemi Üzerine Açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Aşılama Haftası dolayısıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), aşılamanın hayat kurtaran etkileri ve genişletilmiş aşı programlarının önemi hakkında açıklamalarda bulundu. DSÖ yetkilileri, aşıların dünya genelinde 25 milyondan fazla insanın hayatını kurtardığını vurguladı.

Aşılarla 50 Yılda 13 Hastalığa Karşı Koruma Sağlandı

1974 yılında başlatılan Genişletilmiş Bağışıklama Programı (EPI), yalnızca altı çocukluk hastalığına karşı sınırlı bir aşılama serisiyle hayata geçirilmişti. Ancak günümüzde EPI, aşıyla önlenebilir 13 hastalığa karşı koruma sağlayarak aşılamanın ne kadar önemli olduğunu kanıtladı. Doğu Akdeniz bölgesinde aşıların gücü ile 25 milyondan fazla insanın hayatı kurtarıldı.

Aşılama Programlarının Geleceği ve Adil Erişim

DSÖ’nün açıklamasında, aşılamanın hayat kurtaran faydalarının sadece çocukluk dönemine sınırlı kalmadığı, zatürre, ishal ve hatta bazı kanser türlerine karşı koruma sağlayan aşıların da geliştirildiği belirtildi. Ancak aşılama programlarının geleceğinde adil erişimin önemli bir zorluk olmaya devam ettiği vurgulandı. Toplumun her kesimine ulaşabilmek ve herkesi aşıların gücüyle koruyabilmek için ulusal aşılama programlarının güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Sağlık Örgütü’nden Aşıların Önemi Üzerine Açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir