2024 Öğretmen Atamaları ve Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmen Atamaları

Öğretmen Atamaları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 yılı öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, önceki konuşmalarında şubat döneminde yapacakları atamalardaki öğretmenlerin göreve başlamasını arzu ettiğini ancak depremin oluşturduğu mali yük nedeniyle bu durumun gerçekleşmediğini belirtti. Tekin, 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasının yapılacağını ve atama sayısının Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından belirleneceğini ifade etti.

Atama Sayısı ve Dağılımı

Bakan Tekin, atama sayısının belirlenmesinde en yüksek rakamın alınacağını ve atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ettiğini belirtti. Ancak atama sayısıyla ilgili net bir açıklama yapmanın henüz doğru olmayacağını vurguladı. Atama sayısının belirlenmesinin ardından branş bazlı dağılımın yapılacağını aktardı.

Müfredat Değişikliği

Milli Eğitim Bakanı, müfredatın seyreltilmesi gerektiğini ve çocukların üzerindeki yükün azaltılması gerektiğini belirtti. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Maarif Kongresi’nde müfredatla ilgili söylediği sözleri aktaran Tekin, yerli ve milli bir müfredatın oluşturulması gerektiğini vurguladı. Milletin karakteriyle uyumlu bir müfredat çalışmasının içinde olduklarını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Müfredat Sözleri:

“Biz dolayısıyla yerli ve millî bir müfredat, milletin karakteriyle fıtratıyla uyumlu bir müfredat çalışmasının içerisindeyiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Öğretmen Atamaları ve Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir