1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Okul Hemşireliği Uygulamasında Yaşanan Sorunlar

Okul Hemşireliği Uygulamasında Yaşanan Sorunlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), her okula bir hemşire sloganıyla başlatılan okul hemşireliği uygulamasındaki aksaklıklara dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022 yılı İdare Faaliyet Raporu’na göre, MEB bünyesinde 496 okul hemşiresi görev yaparken, 2023 yılı mart ayında yapılan atamalarla bu sayının 1000’e çıktığı ancak yetersiz olduğu belirtildi.

Okul Hemşireliği Uygulamasının Önemi

Okul Hemşireliği Uygulamasının Önemi

Eğitim-Sen, okul hemşireliği uygulamasının önemine vurgu yaparak, Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumları Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilere hizmet veren kurumlarda okul hemşiresi görevlendirilmesinin zorunlu olduğunu hatırlattı.

Okul Hemşirelerinin Çalışma Koşulları

Eğitim-Sen, okul hemşirelerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı dışında çalışan okul hemşirelerinin hak kayıplarına dikkat çekti. Eşit işe eşit ücret ilkesi gereği okul hemşirelerinin de diğer sağlık personelleri gibi ek ödemelerden yararlanması gerektiğini ifade etti.

Okul Hemşirelerinin Talepleri

Eğitim-Sen’in açıklamasında, okul hemşirelerinin talepleri arasında daha iyi çalışma koşulları, ek ödemelerden yararlanma, görev tanımlarının netleştirilmesi ve çalışma saatlerinin belirlenmesi gibi konuların bulunduğu belirtildi.

Eğitim-Sen’in Beklentileri

Eğitim-Sen, yeni hükümetten okul hemşireliği konusundaki beklentilerini açıkladı. Sendika, her okula bir hemşire uygulamasının en kısa sürede hayata geçirilmesini talep ederken, okul hemşirelerinin sesi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okul Hemşireliği Uygulamasında Yaşanan Sorunlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir