Yükseköğretimde Üretken Yapay Zekâ Toplantısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde “Yükseköğretimde Üretken Yapay Zekâ: Yükseköğretim Kurulu-Sektör Buluşması” toplantısı düzenledi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, toplantıda yapay zekânın yükseköğretim üzerindeki etkilerini sektör profesyonellerinin bakış açısıyla değerlendirmek amacıyla böyle bir toplantı düzenlediklerini belirtti.

Dijital Dönüşüm ve Eğitim

Özvar, yükseköğretimde dijitalleşme, yapay zekâ ve büyük veri konularında yürütülen çalışmaların somut adımlara dönüştüğünü ve bu alanda açılan yeni programların önümüzdeki dönemde artacağını vurguladı. Ayrıca, dijital güvenlik konusunda da Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları açıldığını ve bu alandaki eğitimin öneminin arttığını belirtti.

Mikro Yeterlilikler ve Eğitim

Özvar, mikro yeterliliklerin geleneksel öğrenme yapısını gözden geçirmeye neden olduğunu ve bu alandaki çalışmaların Avrupa Yükseköğretim Alanı ile uyumlu düzenlemelerin gerçekleştirilmesi planlandığını ifade etti. Mikro yeterliliklerin eğitimdeki önemine vurgu yaparak, öğrenenlere esnek ve erişilebilir fırsatlar sunulmasının gerekliliğine değindi.

Sektör Temsilcilerinin Görüşleri

Sektör Temsilcilerinin Görüşleri

  • Faruk Eczacıbaşı: “Ülke olarak yapay zeka fırsatlarını değerlendirebilirsek büyük bir sıçrama yaşayabiliriz.”
  • Barış Karakulluçcu: “Türkiye yapay zeka konusunda önemli girişimcilere sahip ve gençlerin teknolojiyi aktif olarak kullanmalarını teşvik ediyoruz.”
  • Ali Tan Kutluay: “Yapay zeka ile iş gücünün dönüşümüne dikkat ederek, insanların bu alanda yetkinlik kazanmasını sağlamak önemlidir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yükseköğretimde Üretken Yapay Zekâ Toplantısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir