Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Eylül Ayında 2,1 Milyar TL Engelli ve Yaşlı Aylığı Ödendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Eylül ayı içerisinde toplam 2,1 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylığı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Bakan Yanık, Eylül ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarıyla ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,2 milyar TL değerinde yaşlı aylığı ödemesi gerçekleştirildiğini belirtirken, engelli aylıklarının ise hak sahiplerinin hesaplarına yaklaşık 935 milyon TL olarak yatırıldığını ifade etti.

Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşları desteklemek amacıyla kapsamlı sosyal yardım programları geliştirdiklerini vurgulayarak, “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak ve bağımsız bir yaşam sürmelerini desteklemek için eğitim, sağlık, ekonomi ve sosyal alanlarda her türlü desteği sağlıyoruz. Bu kapsamda Eylül ayında toplam 2,1 milyar TL değerinde yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerine ödedik” dedi.

Bakan Yanık, bir hane içerisinde ihtiyaç duyulan her konuda destek olacaklarını belirterek, vatandaşların daha iyi bir yaşam sürmeleri için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Eylül Ayında 2,1 Milyar TL Engelli ve Yaşlı Aylığı Ödendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir