Anatolia Geneworks’ten Yeni Bir Başarı: Maymun Çiçeği Test Kiti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anatolia Geneworks, pandeminin en yoğun olduğu dönemde ürettiği COVID-19 tanı kitleriyle adını duyurmuş bir firma olarak biliniyor. Son dönemde dünya genelinde endişe yaratan Maymun Çiçeği Virüsü’ne karşı kullanılan test kiti geliştirdi. Bu test kitleri, Haziran ayından itibaren Avrupa, Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Güney Asya ülkelerinde sağlık profesyonellerinin kullanımına sunulmaya başlandı.

Maymun Çiçeği Virüsüne Karşı Etkili Test Kitleri

Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Ayşe Kanneci, şirketin COVID-19 test kitlerinde olduğu gibi Maymun Çiçeği virüsünün tanısında da Türkiye ve dünya genelinde taleplere cevap verebilecek kapasiteye sahip olduğunu belirtti. Dünya genelinde Maymun Çiçeği vakalarının artmasıyla birlikte test kitlerine olan talepler de artmaktadır. Bu noktada Anatolia Geneworks’in geniş üretim kapasitesi, Türkiye ve diğer ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olduğu vurgulanmaktadır.

Dr. Kanneci ayrıca, Maymun Çiçeği Virüsü’nün erken teşhisinin salgın hastalıkların önlenmesinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Real-Time PCR teknolojisiyle çalışan test kitleri sayesinde, 1,5-2 saat içerisinde pozitif vakaların tespit edilebildiği ve bu sayede hastalığın yayılmasının engellenebildiği vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anatolia Geneworks’ten Yeni Bir Başarı: Maymun Çiçeği Test Kiti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir