1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ayşe Betil: Figüratif Sanatın Önde Gelen İsimlerinden

Ayşe Betil: Figüratif Sanatın Önde Gelen İsimlerinden

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağırlıklı olarak figüratif çalışmalarla tanınan Ressam Ayşe Betil, uluslararası alanda katıldığı projelerle son dönemin dikkat çeken sanatçıları arasında yer alıyor.

Uluslararası Sergilere Katılım

27 Mayıs-29 Mayıs’ta New York’ta bulunan Ev Gallery’ye eserlerini veren sanatçı, 4 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında Paris’te gerçekleşecek olan “Soleil et Lune” isimli karma sergide üç eseriyle yer alacak.

Kişisel Sergi ve İlerleyen Projeler

Kişisel Sergi ve İlerleyen Projeler

8 Haziran ve 10 Haziran tarihlerinde Match Art Gallery ile birlikte çalışan Betil, kasım ayında kişisel sergisi ile koleksiyoner ve sanatseverlerle buluşmayı planlıyor. Ortaköy’de yer alan tarihi Kethüda Hamamı’nda gerçekleşecek olan sergi, Betil’in ilk kişisel sergisi olacak.

Sanat Anlayışı ve Teknik Detaylar

Sanat Anlayışı ve Teknik Detaylar

Realist bir üsluptan yararlanıyor: Figüratif çalışmalarında insanın ruh halinden esinlenen sanatçı, renk seçimleri ve figürlerin jest ve mimiklerinde aynı ruh halinin izlerini yansıtmayı tercih ediyor. Betil, tuval çalışmalarının yanı sıra kağıt üzerine de eserler yaparken, sanatçı teknik olarak yağlı boya, pastel, karakalem ayrıca karışık teknikte kullanıyor.

Sanatçının Yorumu

“Resim benim oyun alanım”
29 Haziran tarihinde Bodrum’da başlayacak olan Bodrum Sanat ve Antika Fuarına katılan Betil, şunları söyledi:
“Resim benim oyun alanım, kendimi özgür hissettiğim yer. Elime kalemi aldığım an zamanın da mekanın da merkezindeyim. Dış dünya camın ardında, sesler de görüntüler de. Ne yaşım ne de adım var; tüm sıfatlardan azade, içimden nasıl geliyorsa öyle çıkıyorum yola. Bazen tanıdık bir yüz, bazen bir yabancı yahut bir sokak arası ile.. Renkten renge savruluyor, kimi zaman siyah beyazın dinginliğinde soluklanıyorum. Sesler boğuk, görüntüler flu. Oyunumu oynuyorum”  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ayşe Betil: Figüratif Sanatın Önde Gelen İsimlerinden
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir