Biyoinformatik ve Kişiselleştirilmiş Tıp: Biyolojik Süreçlerin Analizi ve Hastalıkların Tanı ve Tedavisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biyoinformatik: Biyolojik Süreçlerin Analizi

Biyoinformatik: Biyolojik Süreçlerin Analizi

Biyolojinin sunduğu bilgi birikimini bilgisayar teknolojilerinin analiz teknikleri ile değerlendirmeyi sağlayan biyoinformatik, biyolojik süreçlerin anlaşılabilirliğini artırmayı hedefler. Dr. Avcı, biyoinformatiğin sağlık alanında sunduğu faydalardan bahsediyor. Biyoinformatik, biyolojik veri ve bilgileri toplamak, depolamak, analiz etmek ve yaymak için bilgisayar teknolojilerini kullanmayı içeren bilimsel bir alt disiplindir.

Kişiselleştirilmiş Tıp: Hastalıkların Tanı ve Tedavisi

Kişiselleştirilmiş Tıp: Hastalıkların Tanı ve Tedavisi

Dr. Öğr. Üyesi Fatma Gizem Avcı, kişiye özel tıp konusunda bilgi vererek, biyoinformatiğin hastalık teşhisi ve tedavisinde bilim insanlarına kolaylık sağladığını vurguluyor. Genetik bozuklukların incelenmesiyle ilgili çalışmaların gelişerek kişiye özel tıpta yeni bir dönemin başladığını ifade ediyor. Kişiye özel tıp, bireylerin genetik yapısına ve özelliklerine göre daha etkili tedavi ve önlemler alınmasını sağlar.

Biyoinformatik: Biyolojinin sunduğu bilgi birikimini bilgisayar teknolojilerinin analiz teknikleri ile değerlendirmeyi sağlayan biyoinformatik, biyolojik süreçlerin anlaşılabilirliğini artırmayı hedefler. Dr. Avcı, biyoinformatiğin sağlık alanında sunduğu faydalardan bahsediyor. Biyoinformatik, biyolojik veri ve bilgileri toplamak, depolamak, analiz etmek ve yaymak için bilgisayar teknolojilerini kullanmayı içeren bilimsel bir alt disiplindir.

Dr. Öğr. Üyesi Fatma Gizem Avcı, “Biyoinformatik, biyolojik veri tabanlarında arama yapılarak hizalama ile dizilerin karşılaştırılmasını sağlar. Ayrıca protein yapılarının araştırılması ve filogenetik analizler biyoinformatik sayesinde gerçekleştirilebilir.” şeklinde konuştu.

  • Biyoinformatik, özellikle hastalık yapıcı etkenlerin saptanması ve tedavi bulunmasında bilim insanlarına kolaylık sağlar.
  • Kişiselleştirilmiş tıp, bireylerin genetik yapısına ve özelliklerine göre tedavi süreçlerini optimize eder.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Biyoinformatik ve Kişiselleştirilmiş Tıp: Biyolojik Süreçlerin Analizi ve Hastalıkların Tanı ve Tedavisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir