Çevre Katliamı: Savaşın Kötücül Yüzü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail-Filistin savaşı, yalnızca insan yaşamını hedef almıyor, aynı zamanda çevreye de büyük zararlar veriyor. Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, bu konuda önemli bir açıklama yaptı. Savaşların sadece binlerce sivil insanın ölümüne ve zorluklara yol açmadığı, aynı zamanda çevreye de ciddi zararlar verdiğine dikkat çekildi. Prof. Dr. B. Oya İtil, savaşların doğal kaynakların sömürülmesiyle doğrudan ilişkilendirilerek Dünya’ya büyük zararlar verdiğini belirtti.

Çevre Katliamı: Savaşın Kötücül Yüzü

Çevresel Tehdit: Kimyasal Silahlar ve Kirlilik

Çevresel Tehdit: Kimyasal Silahlar ve Kirlilik

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Sebahat Genç, savaş sırasında kimyasal silahların kullanılabildiğine dikkat çekerek, çevreye salınan tehlikeli kimyasalların hava, su ve toprak kirliliğine neden olduğunu vurguladı. Ayrıca, nükleer savaşlar ve kazalar sonucu çevreye yayılan radyoaktif gazların uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Savaşlar sırasında kullanılan mühimmatın çevreye yayılarak ekolojik sorunlara neden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Genç, bu durumun yerel ve küresel ekosistemleri tehdit ettiğini vurguladı. Savaşların ağaç kesimi, orman tahribatı ve hava-su-toprak kirliliği gibi çevresel sorunlara yol açtığını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çevre Katliamı: Savaşın Kötücül Yüzü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir