Çocuğunuzu Okula Hazırlama Süreci

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ailelere okula başlangıç konusunda önerilerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Jülide Durak, çocuğunuzun okula uyum sürecini sorunsuz atlatması için öncelikle gideceği okulu ve öğretmenleri tanıma fırsatı vermenin önemli olduğunu belirtiyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala, hem okula ilk kez başlayan hem de tatil dolayısıyla ara veren çocuklarda okula uyum sürecinde zorluklar yaşanabileceğine dikkat çeken Durak, ailelere uyarılarda bulunuyor.

Detaylı Bilgi Verme Önemi

Detaylı Bilgi Verme Önemi

Durak, okula adapte olabilmesi için çocuğa detaylı bilgi vermenin önemini vurgulayarak, okulla ilgili abartılı ifadeler kullanmamaya dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, çocuğunuzun okul hakkında gerçekçi beklentiler oluşturmasına yardımcı olmanın önemine değiniyor.

Öğrencilik Anılarını Paylaşma

Öğrencilik Anılarını Paylaşma

Çocuğunuzun okula başlarken yaşadığı kaygıları hafifletmek için Durak, ebeveynlere çocuklarıyla geçmişteki öğrencilik anılarını paylaşmalarını öneriyor. Bu sayede çocuğunuzun okula karşı daha olumlu bir tutum geliştirebileceğini belirtiyor.

Okula başlama sürecinde çocuğunuzun sabahları erken kalkmaya alışması gerektiğine de değinen Durak, tatil dönüşü uyku düzenini tekrar oluşturmanın önemli olduğunu belirtiyor. Erken yatıp erken kalkan bir rutinin çocuğunuzun okula daha hazır ve dinç bir şekilde gitmesine yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

Çocuğunuzu Okula Hazırlama Süreci

Çocuğunuzun teknolojik cihaz kullanımını da sınırlamanın önemine dikkat çeken Durak, okul açılınca bu kullanımı kontrollü bir şekilde yönetmenin çocuğun ders çalışma motivasyonunu artırabileceğini belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuğunuzu Okula Hazırlama Süreci

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir