Deprem Felaketinin Yaralarını Sarma Çalışmaları Devam Ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem felaketinden etkilenen illerde 7 Mayıs Pazar gününe kadar, 3 ay süreyle Olağanüstü Hal ilan edildiğini duyurdu. “Cumhuriyet tarihinin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketiyle karşı karşıyayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illeri için alınan OHAL kararını açıkladı.

Acil Yardım Çalışmaları Hızla Sürüyor

Devletimiz, depremzedelere yardım etmek için tüm imkanlarını seferber etti. 53 bin 317 arama kurtarma ekibi ve destek personeli enkaz altında çalışmalarını sürdürüyor. 54 bin çadır, 102 bin yatak ve diğer ihtiyaç malzemeleri afetzedelere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi. Ayrıca, 100 milyar liralık kaynak acil yardım destek faaliyetleri için tahsis edildi.

  • 3 bin 549 vefat ve 22 bin 168 yaralı tespit edildi.
  • 8 binin üzerinde vatandaşımız sağ kurtarıldı.
  • Ulaşım ve iletişim hatları açık tutulmaya devam ediyor.
  • Eğitime ara verilerek uygun binalar afetzedelerin barınması için tahsis edildi.
  • Deprem bölgelerine yardım malzemeleri ulaştırılması için çalışmalar hızla devam ediyor.
  • Elektrik ve doğalgaz akışı kontrollü olarak sağlanıyor.

Deprem nedeniyle ülke genelinde 13 Şubat’a kadar, deprem bölgesinde ise 20 Şubat’a kadar eğitim-öğretime ara verildi. Tüm uygun binalar afetzedelerin barınması için tahsis edildi. Kış sezonu sebebiyle kapalı olan otellerin afetzedelerin hizmetine sunulması için gereken planlar yapılmaktadır.

OHAL kararı, 7 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek ve bu süreçte alınacak fevkalade tedbirlerle depremin yaraları süratle sarılmaya çalışılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Deprem Felaketinin Yaralarını Sarma Çalışmaları Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir