1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinde Yaşanan Şiddet Olayı Protesto Edildi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinde Yaşanan Şiddet Olayı Protesto Edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’nde sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan şiddet olayı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Diyarbakır Tabip Odası tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Hastanelerde Güvenli Çalışma Ortamı Talebi

Dr. Elif Turan tarafından okunan açıklamada, hastanelerin güvenli çalışma ortamlarına dönüştürülmesi gerekliliği vurgulandı. Turan, iktidarın sağlıkta şiddeti azaltmak yerine şiddeti artıran politikalar izlediğine dikkat çekerek, sağlık kurumlarında şiddeti önlemek için somut adımlar atılması gerektiğini belirtti.

“Sağlık çalışanlarının güvenliği için etkili yasal düzenlemeler yapılmalı, fiziksel değişiklikler gerçekleştirilmeli ve güvenli işyerleri oluşturulmalıdır. Ayrıca iş yaşamında şiddet ve tacize karşı ILO 190 Sözleşmesi’nin imzalanması önemlidir” şeklinde konuştu.

Neoliberal Sağlık Politikaları ve Şiddet

Neoliberal Sağlık Politikaları ve Şiddet

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya ise neoliberal sağlık politikalarının şiddetin temel kaynağı olduğunu belirtti. Yerlikaya, hastaneleri işletme anlayışının ve sağlık çalışanlarını köle olarak gören politikaların şiddeti artırdığını ifade etti. Sağlıkta şiddet sorununun sadece yasal düzenlemelerle çözülemeyeceğini vurgulayan Yerlikaya, sağlıkta yapısal dönüşümlerin şiddeti önlemekte etkili olacağını dile getirdi.

(BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinde Yaşanan Şiddet Olayı Protesto Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir