1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diş Hekimi Olmayan Muayenehanelere Dikkat!

Diş Hekimi Olmayan Muayenehanelere Dikkat!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Yaman Yamangil, diş hekimlerinin muayene açmak için yetkili olduğunu belirterek, bazı muayenehane ve polikliniklerin sağlıkta gizli ortaklık şeklinde hizmet verdiğini uyardı. Yamangil, bu durumun halk sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekti. Diş hekimi diploması olmayan sermaye sahiplerinin gereksiz tedavilerle mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.

İl Sağlık Müdürlükleri Denetimde Olmalı

İl Sağlık Müdürlükleri Denetimde Olmalı

Yamangil, diş hekimi olmayanların muayene ve poliklinik açmasının önüne geçilmesi için muayenehane ve polikliniklerin denetlenmesi gerektiğini vurgulayarak, sahte ortaklıkların önlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, hesapların takibiyle para giriş çıkışının kontrol altına alınabileceğini söyledi.

Dişhekimliği Fakültesi Sayısındaki Artışın Etkileri

Türkiye’de son 10 yılda Dişhekimliği Fakültesi sayısındaki artışın hizmet kalitesinde düşüşe neden olduğunu belirten Yamangil, ihtiyaç fazlası mezunların sektörde haksız rekabete yol açtığını ifade etti. Artan fakülte sayısının istihdam sorunlarına sebep olduğunu dile getirdi.

Üniversite Sayısı Artarken; Eğitim Kalitesi Düşüyor
Türkiye’de özellikle son 10 yılda Dişhekimliği Fakültesi sayısındaki artışın dikkat çekici olduğunu vurgulayan Yaman Yamangil, ihtiyaç fazlası mezunların sektörde haksız rekabete ve hizmet kalitesinde düşüşe neden olduğunu kaydetti. Yamangil, “2002 yılında 19 olan Dişhekimliği Fakültesi sayısı bugün 103’e yükselmiş durumda. Bunların 90’ında eğitim veriliyor; bu da her yıl 6 bin 500 mezun demektir. Gelecek yıllarda yeni fakültelerin de açılması sözkonusu. Bu sayı Türkiye için kabul edilebilir ve yönetilebilir bir sayı olmaktan uzak. Ülkemizde bu kadar diş hekimini istihdam edecek bir altyapı bulunmuyor. Dolayısıyla bu durum hizmet kalitesini de olumsuz etkiliyor. Önemli olan hekim sayısı değil, hekimin nitelikli olmasıdır. Bu konuda da gerekli düzenlemelerin yapılması önemli” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diş Hekimi Olmayan Muayenehanelere Dikkat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir