1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dr. Ekrem Karakaya’nın Ölümü Üzerine Türk Tabipleri Birliği Açıklaması

Dr. Ekrem Karakaya’nın Ölümü Üzerine Türk Tabipleri Birliği Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Üzgünüz, Öfkeliyiz, Grevdeyiz! Sorumlulardan Hesap Soracağız”

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz 2022 günü işyerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Nursel Şahin, şiddetin artışına dikkat çekerek iktidarın etkili bir şiddet yasası çıkarmadığını ve toplumu ayrıştıran dilinden vazgeçmediğini belirtti.

TTB’nin Talepleri ve Kararlılığı

TTB'nin Talepleri ve Kararlılığı

Dr. Şahin, “Hastalarımız ve hekimlerimiz ancak birlikte hareket ederek güç alacak. Öfkemiz mutlaka galebe gelecek” diyerek sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı. TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları ise sağlık emek-meslek örgütleriyle birlikte alınan G(ö)REV kararını duyurarak, tüm sağlık emekçilerinin tepkilerini yarın sahada göstereceklerini ifade etti.

Ülke Genelinde İş Bırakma Kararı

Ülke Genelinde İş Bırakma Kararı

TTB Merkez Konseyi II. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten tarafından okunan basın açıklamasında, Dr. Ekrem Karakaya’nın ölümüyle ilgili olarak “Üzgünüz, Öfkeliyiz! Sorumlulardan Hesap Soracağız!” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, sağlıkta artan şiddetin toplumsal bir sorun olduğu ve çözüm için bütünlüklü politikaların gerekliliği vurgulandı.

  • Şiddetin önlenebilir bir sorun olduğu
  • Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can güvenliğinin tehdit altında olduğu
  • Sağlık sistemindeki tıkanıklığın hekimlere ve sağlık çalışanlarına yüklenmesinin kabul edilemez olduğu

TTB, yaşam hakkı ve güvenli çalışma koşulları için tüm sağlık emek ve meslek örgütleriyle birlikte hareket ederek 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde iş bırakma kararı aldı. Tüm sağlık emekçileriyle birlikte tepkilerini göstereceklerini belirten TTB, şiddet karşısında kararlı mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dr. Ekrem Karakaya’nın Ölümü Üzerine Türk Tabipleri Birliği Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir