DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü İran İslam Cumhuriyeti’nde Çalışmaları Değerlendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsfahan Tıp Bilimleri Üniversitesi Ziyareti

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Hanan Balkhy, İran İslam Cumhuriyeti’ne yaptığı ilk resmi ziyaret kapsamında İsfahan Tıp Bilimleri Üniversitesi’ni ziyaret etti. Üniversite yetkilileriyle sağlık eğitimi ve hizmetlerinin iyileştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

İran’ın Araştırma Kapasitesi

İran'ın Araştırma Kapasitesi

İran İslam Cumhuriyeti, 800’den fazla araştırma merkeziyle araştırma kapasitesini genişletmekte önemli bir çaba sarf etmektedir. DSÖ işbirliği merkezlerinden biri olan İsfahan Kardiyovasküler Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret eden Dr. Balkhy, ülkenin sağlık alanındaki kanıt oluşturma çalışmalarını takdirle karşıladı.

BM ve İran İşbirliği

Dr. Balkhy, Birleşmiş Milletler Mukim Koordinatörü ve diğer BM kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek sağlık alanında çoklu sektörlü işbirliğinin önemini ve koruyucu sağlık tedbirlerinin uzun vadeli faydalarını ele aldı. Ayrıca, ülkenin mültecilere yönelik sağlık hizmetlerine yönelik savunuculuk çalışmalarının güçlendirilmesi konusunu da değerlendirdiler.

Dr. Balkhy’nin İran ziyareti, sağlık alanında bölgesel işbirliklerin güçlendirilmesi ve sağlık sistemlerinin dayanıklılığının artırılmasına yönelik kararlılığın bir göstergesi olarak dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü İran İslam Cumhuriyeti’nde Çalışmaları Değerlendirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir