Ehliyet Affı Müjdesi: 2,5 Milyon Sürücüye Ceza Puanı Silinecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ehliyet Affı Müjdesi Geldi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personellerin kadroya alınması gibi gelişmelerin ardından mağduriyet yaşayan ehliyetine el konulan şoförler de ehliyet affının çıkmasını bekliyordu. Konu meclise iletilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında ehliyet affı müjdesi verdi. Erdoğan, yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanının silineceğini ve 10 bin kişinin ehliyetinin iade edileceğini açıkladı.

Ehliyet Affı Detayları

Ehliyet Affı Detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklı ceza puanlarını siliyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanlarını siliyoruz. Bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak” açıklamasında bulundu.

MHP ve CHP milletvekilleri tarafından gündeme taşınan ehliyet affı konusu, lojistik sektöründe yaşanan kriz nedeniyle yeniden ele alındı. CHP Milletvekilleri Özkan Yıldırım ve Ömer Fethi Güler ile MHP Milletvekili Baki Şimşek, mecliste bu konuyu görüşmüş ve ehliyet affına ilişkin önerilerde bulunmuşlardı.

  • CHP milletvekilleri, ölümlü ya da yaralamalı trafik kazalarıyla ilişkisi olmayan sürücülere yönelik bir defaya mahsus ehliyet affı çıkarılmasını talep etti.
  • MHP milletvekili ise ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için bir defaya mahsus olmak üzere yılbaşından önce af çıkarılması gerektiğini belirtti.

Ehliyet Affı Platformu da konuyu gündeme getirmek için çeşitli kampanyalar düzenlerken, Öğretim Elemanları Sendikası Başkanı Dr. Vahdet Özkoçak ve heyeti, TBMM’deki partilere ziyaret gerçekleştirerek ehliyet mağdurlarının taleplerini iletti. Özkoçak, ehliyet mağdurlarına yönelik düzenlemenin yapılabileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ehliyet Affı Müjdesi: 2,5 Milyon Sürücüye Ceza Puanı Silinecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir