1. Haberler
  2. Gündem
  3. Enflasyon ve Alım Gücü

Enflasyon ve Alım Gücü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, artan enflasyonun kamu görevlilerinin ve sabit gelirlilerin alım gücünü düşürdüğünü belirterek, “Ortaya çıkan enflasyon oranları kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü gösteren bir mesajdır. Sabit gelirlileri koruyacak önlemler alınmalıdır” dedi.

Enflasyon ve Toplu Sözleşme

Artan enflasyonun Memur-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettiği kazanımları gölgelediğine dikkat çeken Yalçın, yüzde 2,98 olarak açıklanan Mayıs ayı ve yüzde 73,50 olarak açıklanan yıllık enflasyon oranının sabit gelirli kamu görevlilerini zorladığını ifade ederek, “Bu enflasyon oranları kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü gösteren bir mesajdır.”

Ek Gösterge ve Kadro Geçişi

3600 ek gösterge konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ve komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren Yalçın, “Toplu sözleşme ile karar altına aldığımız 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personelin kadroya geçişi konularında ilerleme kaydettik. Bakanlık ile toplantılar düzenleyerek kamu görevlilerinin beklentilerini ve taleplerini aktardık.”

Ek Gösterge ve Tazminatlar

Yalçın, ek gösterge sisteminin tüm meslek gruplarını kapsaması gerektiğini belirterek, “Ara formlarla ek gösterge sistemi yeniden düzenlenebilir. Konunun çözümü, ek göstergelerde yapılacak çalışmaların yanı sıra tazminat yansıtma oranlarına da dokunmaktadır. Üçüncü toplantıda bu konuları gündeme getireceğiz” dedi.

Üçüncü Toplantı ve Çalışmanın Tamamlanması

Üçüncü Toplantı ve Çalışmanın Tamamlanması

Üçüncü toplantının yapılması ve karşılıklı istişarelerle çalışmanın tamamlanmasının önemine vurgu yapan Yalçın, “Kamuda çalışan herkesi 3600 ek göstergeye çıkarmak mümkün olmayabilir. Bu durumda ek göstergelerde yapılacak çalışmaların yanı sıra tazminat yansıtma oranlarına da dokunulabilir. Biz taleplerimizi üçüncü toplantıda ileteceğiz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enflasyon ve Alım Gücü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir