EYT ve SGK Çalışanlarından Alınan Kötü Haber

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Bilim Sağlık Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Erkan Doğan’ın canlı yayın konuğu oldu. SGK çalışanlarının eylemlilik süreçleri ve sonrasındaki gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hamzaçebi, Nisan ayında EYT’ye başvuran vatandaşların maaşlarını alabilmelerinin 9-10’uncu ayları bulabileceğini belirtti.

SGK Eylemleri ve Gelecek Planları

Hamzaçebi, SGK eylemlerinin devam edeceğini ve 1 Mayıs’ta da alanlarda olacaklarını ifade etti. Ayrıca, SGK eylemlerine katılan sendika üyesi 12 çalışanın görev yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili dava açtıklarını ve Antalya SGK İl Sağlık Müdürü Beyazıt Ablay’ın Ankara’daki SGK Başkanlığına Şube Müdürü olarak atanmasına karşı suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

Çalışma Koşullarının Eleştirisi ve Hak Arayışı

Çalışma Koşullarının Eleştirisi ve Hak Arayışı

Hamzaçebi, SGK memurlarının çalışma koşullarını ve örgütlülüğün önemini vurgulayarak, “Memuru yoksulluğa mahkum ettiler, taleplerimiz karşılanana kadar hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.

SGK İşlemleri ve Personel Yetersizliği

SGK işlemlerinin aşırı hızlandırılmaya çalışıldığını ve bu durumun personel yetersizliğine yol açtığını belirten Hamzaçebi, uzman olmayan kişilerin kurumda çalıştırılmasının doğru olmadığını ifade etti.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EYT ve SGK Çalışanlarından Alınan Kötü Haber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir