1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gıda Güvenliği Günü Kutlamaları

Gıda Güvenliği Günü Kutlamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 yılında ilan edilen ve 2019 yılından beri kutlanan Gıda Güvenliği Günü kapsamında, tüm Türkiye genelinde gıda güvenliği denetimi ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Muğla’da Eş Zamanlı Denetimler

Muğla'da Eş Zamanlı Denetimler

Gıda Güvenliği Günü’nde, Muğla’nın 13 ilçesinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, bu denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgınıyla insanların bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekliliğini bir kez daha gördük. Değişen dünyada gıdaya erişim ve sağlıklı beslenme stratejik önem kazanmaktadır.” dedi.

İl Müdürü Saylak, her yıl binlerce insanın gıda kaynaklı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, “Gıda güvenliği, üretimden tüketime kadar olan süreçte büyük önem taşımaktadır. Geleneksel deneyimlerin ve bilimsel gelişmelerin bir araya geldiği doğru üretim modelleri, gıda güvenliğinin sağlanmasında kilit rol oynamaktadır.” şeklinde konuştu.

Barış Saylak, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşımının sağlanması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, “Sağlıklı yaşam için gıda güvenliği büyük bir öneme sahiptir. İhbar hatlarımız aracılığıyla olumsuz durumları bildirerek, gıda güvenliği konusunda destek olabilirsiniz. Alo 174 hattı, e-posta ve web adresimiz üzerinden şikayetlerinizi iletebilirsiniz.” dedi.

(BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gıda Güvenliği Günü Kutlamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir