1. Haberler
  2. Gündem
  3. Göz Yaralanması ve Tedavisi

Göz Yaralanması ve Tedavisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz yaralanmaları, özellikle yaz aylarında artış göstermektedir. Türk Oftalmoloji Derneği tarafından yapılan açıklamalara göre, basit önlemler alınarak göz yaralanmalarının ciddi sonuçları engellenebilir.

Göz Yaralanmalarının Önlenmesi

Göz yaralanmalarının önlenmesi için alınabilecek önlemler arasında koruyucu gözlük ve baret kullanımı, havai fişek kullanımının kontrol altına alınması ve ev içi kazaların engellenmesi yer almaktadır.

Göz Yaralanmalarının Yaygınlığı

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl yaklaşık 55 milyon kişi göz yaralanması geçirmekte ve bu yaralanmalar sonucunda en azından tek taraflı görme kaybı yaşanmaktadır.

Yaz Aylarında Göz Yaralanmaları

Yaz Aylarında Göz Yaralanmaları

Yaz aylarında göz yaralanmalarının artmasında uzun günler, sıcak hava, tarım alanlarında yapılan işler, suç ve şiddet olaylarının artması gibi faktörler etkilidir. Bu dönemde alınacak önlemlerle yaralanmaların önüne geçilebilir.

Türk Oftalmoloji Derneği’nden Prof. Dr. Züleyha Yalnız Akkaya, göz yaralanmalarının kalıcı hasara, görme azalmasına ve hatta görme kaybına neden olabileceğini belirterek, özellikle çocuklar, kadınlar ve tarım işçileri gibi grupların göz sağlığına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Göz Yaralanması ve Tedavisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir