1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gözaltına Alınan Hastaneler: Mide Botoksu Skandalı

Gözaltına Alınan Hastaneler: Mide Botoksu Skandalı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul ve İzmir’de özel hastanelerde mide botoksu yaptıran hastalar, yaşadıkları ciddi yan etkiler nedeniyle hastanelere kaldırıldı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bu skandal olayı kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Koca, İstanbul ve İzmir’de mide botoksu uygulanan hastaların endikasyon dışı malzeme kullanımı sebebiyle ciddi sağlık sorunları yaşadığını belirtti. Bu durum üzerine söz konusu iki hastanenin faaliyetleri durduruldu.

Skandalın Ortaya Çıkışı

Obezite tedavisi amacıyla mide botoksu yaptıran hastaların beklenmedik yan etkilerle karşılaşmasıyla İstanbul ve İzmir Sağlık Müdürlükleri harekete geçti. Yapılan denetimler sonucunda Özel GSM Gisbir Sağlık Merkezi Hastanesi ve Özel Batı Anadolu Tıp Merkezi’nin uygunsuz ürünlerle mide botoksu uyguladığı tespit edildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun değerlendirmesine göre, kullanılan ürünlerin mide botoksu için uygun olmadığı belirlendi. Bu nedenle her iki sağlık kuruluşunun faaliyetleri askıya alındı ve soruşturma başlatıldı. Etkilenen hastaların tedavileri ise titizlikle sürdürülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gözaltına Alınan Hastaneler: Mide Botoksu Skandalı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir