Güneşin Etkilerinden Korunma Yolları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneşin etkilerinden korunmak için mutlaka güneş gözlüğü ve şapka kullanılmalı. Güneşin zararlarından korunmak için alınacak basit önlemlerle göz sağlığınızı koruyabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında güneşin zararlı etkilerine karşı dikkatli olunmalı.

Güneşin Zararları ve Göz Sağlığı

Güneşin D vitamini sentezi vücudu olumlu etkilerken ultraviyole ışınları göz sağlığını olumsuz etkileyebilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu, güneşin zararlı etkileri konusunda uyarılarda bulunuyor. Güneşe uzun süre maruz kalmak gözde çeşitli hasarlara yol açabilir. Bu nedenle güneşin zararlı etkilerinden korunmak için gerekli önlemler alınmalı.

Güneş Gözlüğü Seçimi ve Öneriler

  • Gözleri güneş ışınlarından korumanın en etkili yollarından biri kaliteli güneş gözlüğü kullanmaktır. Güneş gözlüğü seçerken ultraviyole koruyucu özelliğe sahip olanları tercih etmek önemlidir.
  • Ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için gözlük camlarının kalitesi ve koruma seviyesi göz önünde bulundurulmalıdır. Yüksek koruma sağlayan güneş gözlükleri tercih edilmelidir.
  • Polarize camlı güneş gözlükleri, ışık parlamalarını engelleyerek daha net görüş sağlar. Ancak kullanırken LCD ekranlara karşı dikkatli olunmalıdır.
  • Göz sağlığı için kontakt lens kullananlar da güneş gözlüğü takmalıdır çünkü lensler sadece belirli bir kısmı korur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güneşin Etkilerinden Korunma Yolları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir