Güneşten Korunmanın Önemi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneş ışınlarına maruz kalmak, cilt sağlığı için ciddi riskler oluşturabilir. Özellikle yaz aylarında bebekler ve çocuklar için güneşten korunma önem taşır. Memorial Ankara Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uzman Dr. İbrahim Özcan, yaz aylarında çocukların cilt sağlığı için anne babalara şu önemli önerilerde bulundu:

Güneşten Korunma Yolları

  • Ultraviyole ışınların ciltte oluşturabileceği zararları önlemek için güneşten kaçınılmalıdır.
  • Gölge, bulutlu hava veya kapalı mekanlar güneş ışınlarından tam koruma sağlamaz, bu nedenle özellikle 10:00 ile 16:00 saatleri arasında güneşe çıkılmamalıdır.
  • Güneş ışınlarından korunmak için geniş kenarlı şapka, güneş gözlüğü ve koyu renkli, sıkı dokunmuş giysiler tercih edilmelidir.

Güneşe çıkılması gereken durumlarda ise mutlaka gölgelikler tercih edilmeli ve güneşten koruyucu kremler kullanılmalıdır. Özellikle suyun altında da güneş ışınlarına maruz kalınabileceği unutulmamalıdır.

6 aydan büyük bebekler ve çocuklar için uygun güneş koruyucuları kullanılmalıdır. 6 ayını doldurmamış küçük bebekler ise güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkarılmamalı ve uzun kollu, ince pamuklu kıyafetlerle korunmalıdır.

Güneş Kremi Kullanımı

  • Güneş kremi cildi güneşin zararlı etkilerinden korur. Kullanmadan önce cildin tamamına uygulanmalı ve her iki saatte bir yenilenmelidir.
  • Havuz ya da denizden çıktıktan, terledikten veya kurulandıktan sonra tekrar güneş kremi sürülmelidir.
  • Bebeklere güneş kremi sürülürken tahriş açısından göz çevresine temas ettirilmemelidir. En sık yanabilen bölgeler olan yanaklar, burun ve omuzlar özellikle korunmalıdır.

SPF 30 veya daha yüksek koruma sağlayan, geniş spektrumlu güneş kremleri tercih edilmelidir. Bebekler ve çocuklar için özel olarak üretilen, hipoalerjenik ve cilt dostu ürünler kullanılmalıdır. Kokusuz ve parfümsüz güneş koruyucuları tercih edilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güneşten Korunmanın Önemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir