Hamilelikte Covid-19 ve Erken Doğum Riski

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’deki Maccabi Sağlık ve Bakım Hizmetlerinin Araştırma ve İnovasyon Merkezi tarafından yapılan bir çalışma, hamileliğin ileri dönemlerinde Covid-19 enfeksiyonunun erken doğum riskini arttırdığını ortaya koydu. Araştırmacılar, hamilelik döneminin son üç ayında Covid-19’a yakalanan kadınların normal oranlara göre üç kata kadar daha fazla erken doğum yapma riski taşıdığını belirledi.

Özellikle 34 haftalık hamileliklerde bu riskin yedi kata kadar çıkabildiği tespit edildi. Ancak 29 haftadan önceki enfeksiyonların erken doğum riski üzerinde belirgin bir etkisi olmadığı belirtildi. Araştırmacılar, hamile kadınların enfeksiyondan kaçınması için maske takmayı ve sosyal mesafeye uymayı öneriyor.

Hamilelikte Covid-19 ve Erken Doğum Riski

Araştırmalar, 24 ve 28 haftalık hamileliklerde enfeksiyonun erken doğum benzeri riskler oluşturmadığını vurguluyor. Bu nedenle, hamileliğin ileri dönemlerinde Covid-19’a karşı dikkatli olunması gerektiği önemle vurgulanıyor.

Kadınların ve bebeklerin sağlığı açısından, hamilelik sürecinde Covid-19 enfeksiyonundan korunmanın önemli olduğu bilinciyle hareket etmek gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamilelikte Covid-19 ve Erken Doğum Riski

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir