1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hepatit B’den Korunma Yolları

Hepatit B’den Korunma Yolları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Hepatit Günü’nde Hepatit B’den korunma yollarına dikkat çekildi

Hepatit B Hakkında Bilgiler

Dr. Murat Yaycı, Dünya Hepatit Günü’nde virüsün en yaygın ve tehlikeli şekli olan Hepatit B’ye dikkat çekti. Her yıl yaklaşık 820.000 kişinin ölümüne sebep olan Hepatit B virüsünden, alınacak önlemler ve güvenilir aşılar ile korunmanın mümkün olduğunu vurguladı.

Hepatit B İstatistikleri

Tüm dünyada Hepatit B virüsü bulaşmış ve kronik olarak bu virüsü taşıyan 296 milyon kişi bulunuyor. Yaklaşık her 30 saniyede 1 kişi olmak üzere, her yıl 820.000 kişi kronik hepatit B’ye bağlı gelişen hastalıklar nedeniyle ölüyor.

Hepatit B Virüsü ve Kronikleşme

Murat Yaycı, sağlıklı kişilerin büyük bir kısmının Hepatit B virüsü ile infekte olduğunda, virüsle savaşarak kanından virüsü temizlediğine ve bunun yaklaşık 6 aylık bir süreçte gerçekleştiğine işaret etti. Kronikleşen hastalarda virüs diğer kişilere bulaşabilir ve karaciğer kanseri gelişimi riski artabilir.

Hepatit B’den Korunma Yolları

  • Hepatit B aşısı ile tam koruma sağlanabilir.
  • Hepatit B virüsü enfeksiyonlarından korunma yolları: gebe kadınlara kan testi yapılmalı, cinsel yolla bulaşmayı engellemek için aşı uygulanmalı, enfeksiyon riski olan ortamlarda dikkatli olunmalı.
  • Kişisel malzemeler ortak kullanılmamalı.
  • Hepatit B virüsü taşıyan annelerin bebeklerine doğum sonrası Hepatit B Koruyucu Serumu ve hepatit B aşısı uygulanmalı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hepatit B’den Korunma Yolları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir