1. Haberler
  2. Gündem
  3. İhracatçılara Yönelik Karbon Emisyon Düzenlemesi

İhracatçılara Yönelik Karbon Emisyon Düzenlemesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk İhracat firmaları, karbon emisyonlarını azaltmak zorunda kalacak. Ülkedeki birey ve firmalar için Karbon vergisinin de geleceği gelen bilgiler arasında.

TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız’ın Uyarısı

TÜRKKEP Müdürü Yıldız, Türk ihracatçıları için hayati öneme sahip olan Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) pilot uygulamasının 1 Ekim 2023’te başladığını belirtti. 2026 yılında tam anlamıyla yürürlüğe girecek olan bu mekanizma, Türk şirketlerini karbon emisyonlarını azaltma zorunluluğuyla karşı karşıya bırakacak. Yıldız, özellikle çimento, demir-çelik, alüminyum gibi sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin, karbon emisyonlarını azaltmak için iş süreçlerini dijitalleştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Çevreci Dijital Dönüşüm ve Karbon Ayak İzi Azaltımı

TÜRKKEP, çevreci dijital dönüşüm çözümleri sunarak Türk ihracat firmalarına karbon ayak izini azaltma fırsatı tanıyor. Örneğin, işletmelerin bordro yönetimini dijitalleştirerek maliyetleri azaltabileceği ve karbon emisyonlarını düşürebileceği belirtildi. Yıldız, TÜRKKEP’in e-dönüşüm çözümleri aracılığıyla zaman ve maliyet tasarrufu sağlayarak çevrenin korunmasına katkı sunduğunu sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İhracatçılara Yönelik Karbon Emisyon Düzenlemesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir