1. Haberler
  2. Gündem
  3. İlk Defa İHA ve İnsansız Deniz Aracı İle Sürü Konseptinde Saldırı Gerçekleştirildi

İlk Defa İHA ve İnsansız Deniz Aracı İle Sürü Konseptinde Saldırı Gerçekleştirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada ilk defa ASELSAN tarafından geliştirilen yerli ve milli imkanlarla üretilen Kamikaze İDA Albatros ile İnsansız Hava Aracı (İHA) müşterek operasyonu gerçekleştirildi. Mersin’de yapılan test atışında, 8’li sürü halinde hareket edebilen Albatros, yüksek hızla ilerleyerek hedef gemiye yönelik saldırı gerçekleştirdi.

Test Atışında Başarılı Sonuç

Albatros Kamikaze İDA sürüsünden biri, hedef gemiye çarparak patladı ve başarıyla tamamlanan test atışında 22 metrelik hedef gemi dakikalar içinde sulara gömüldü. Bu operasyonla birlikte İnsansız Deniz Araçları ve İHA’ların müşterek operasyonu ile sürü konseptinde saldırı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Bayraktar TB2 İHA da testte yer aldı. Bayraktar TB2 tarafından tespit edilen hedefe, insansız deniz araçları yönlendirilerek, İDA-İHA müşterek operasyonu gerçekleştirildi. Test, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün ve ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’nda takip edildi.

Çevreye Duyarlı Test Süreci

Çevreye Duyarlı Test Süreci

Çevreye zarar vermemek amacıyla test öncesinde hedef gemi özel bir işlemle temizlendi ve kirlilik içerebilecek unsurlardan arındırıldı. Bu sayede test süreci sırasında çevreye herhangi bir zarar verilmedi. Testin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından görevliler tarafından test sonuçları değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlk Defa İHA ve İnsansız Deniz Aracı İle Sürü Konseptinde Saldırı Gerçekleştirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir