1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Tabip Odası’nın Özel Hastaneler Yönetmeliği Değişikliğine Tepkisi

İstanbul Tabip Odası’nın Özel Hastaneler Yönetmeliği Değişikliğine Tepkisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Tabip Odası’nın Tepkisi

İstanbul Tabip Odası'nın Tepkisi

İstanbul Tabip Odası, 6 Ekim günü Resmi Gazete’de yayınlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği değişikliğine sert bir şekilde tepki gösterdi. Yapılan değişikliklerin özel muayenehane faaliyetlerini büyük ölçüde kısıtlayacağını belirten yetkililer, Sağlık Bakanlığı’nın bu düzenlemeleri hangi ihtiyaçtan kaynaklandığının net olmadığını vurguladılar.

Oda Yetkililerinin Açıklamaları

Oda yetkilileri, yapılan düzenlemelerin muayenehanesi olan hekimleri zor durumda bırakacağını ve mesleki faaliyetlerini büyük ölçüde kısıtlayacağını belirttiler. Ayrıca hastaların hekim seçme ve mahremiyetlerinin korunması hakkının da ihlal edilebileceği uyarısında bulundular.

Çok Az Sayıda Doktor Sözleşme Yapabilecek

Oda tarafından yapılan açıklamada, özel hastanelerde ve tıp merkezlerinde boş uzman hekim kadrosu olmaması durumunda belirli koşullara uygun olarak sözleşme yapılması yolunun açık görünse de, çok az sayıda sözleşmenin yapılabileceği belirtildi. Düzenlemelere göre, bu durumda özel hastane veya tıp merkezinin ruhsatında ve/veya faaliyet izin belgesinde kayıtlı uzman hekim branşlarındaki toplam kadro sayısının %15’ine kadar uzman hekimle sözleşme imzalanabileceği ifade edildi.

  • Aynı branşta birden fazla hekimle sözleşme imzalanmak istenmesi durumunda, ilgili branşın toplam kadro sayısının üçte birinden fazla uzman hekimle sözleşme imzalanamayacak.
  • Yönetmeliklerde, hastanın bilgilerinin tedavi olacağı özel hastane veya tıp merkezine Muayene Bilgi Yönetim Sistemi (MBYS) üzerinden gönderilmesi gerektiği belirtilerek, hasta verilerinin aktarımı istenmektedir.

Türk Tabipleri Birliği tarafından hekimlerin ve hastaların haklarının korunması için gerekli girişimlerin yapılacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Tabip Odası’nın Özel Hastaneler Yönetmeliği Değişikliğine Tepkisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir