1. Haberler
  2. Gündem
  3. Karın İçi Sıcak Kemoterapi Nedir?

Karın İçi Sıcak Kemoterapi Nedir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kolorektal kanserler günümüzde sık görülen kanser türleri arasında yer almaktadır. Bu kanser türlerinden biri olan kolorektal kanserlerde karın içi sıcak kemoterapi uygulamaları, hastaların yaşam beklentisini artırmakta ve yaşam kalitelerini yükseltmektedir. Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu, bu tedavi yöntemiyle ilgili önemli bilgiler vermektedir.

Karın İçi Sıcak Kemoterapinin Önemi

Karın İçi Sıcak Kemoterapinin Önemi

Periton metastazı, karın içi kanser türlerinde sıklıkla görülen bir durumdur ve hastaların yaşam süresini olumsuz etkileyebilir. Karın içi sıcak kemoterapi, özellikle ileri evre yumurtalık kanserleri ve kolorektal kanserlerde başarılı sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Bu tedavi yöntemi, hastaların yaşam beklentisini artırarak yaşam kalitelerini iyileştirmektedir.

Uygulanan Hastalık Grupları

Karın içi sıcak kemoterapi en çok fayda sağlayan hastalık grupları arasında apendiks kanserleri, psödomiksoma peritonei kanserleri, kalın bağırsak kanseri ve yumurtalık kanserleri bulunmaktadır. Özellikle iyi yapılmış bir sitoredüktif cerrahi sonrası uygulanan bu tedavi yöntemi, hastaların yaşam süresini belirgin şekilde uzatmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karın İçi Sıcak Kemoterapi Nedir?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir