1. Haberler
  2. Gündem
  3. KPSS İddiaları ve Eğitim Sen Açıklaması

KPSS İddiaları ve Eğitim Sen Açıklaması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Sen, KPSS iddiaları hakkında açıklama yaptı. Geçmiş yıllarda KPSS ve YGS’de yaşanan kopya skandalları çeşitli sosyal medya mecralarında ve haberlerde gündeme geldi.

İddialar ve Destekleyen Örnekler

Sendika yetkilileri, KPSS 2022 sorularının “Yediiklim Yayınları”na ait deneme sınavlarında yer aldığına dair iddiaların olduğunu belirtti. ÖSYM iddiaların asılsız olduğunu belirtse de kamuoyunda ciddiye alınması gerektiği vurgulandı.

ÖSYM Yapısında Değişiklik

ÖSYM Yapısında Değişiklik

Siyasi iktidarın toplumu kutuplaştırdığı bir dönemde, bu tür iddiaların gençlerin umutlarını ve güvenlerini yok ettiği dile getirildi. ÖSYM’nin sınav ücretlerinin yüksek olması ve geçmiş skandalların ardından yapılan yapısal değişiklikler üzerinde duruldu.

Sendika Duruşu ve Talepler

Sendika olarak benzer skandalları protesto ettikleri ve gençlerin geleceğine sahip çıktıklarını belirten açıklamada, yaşanan skandalın detaylı şekilde açıklanması, KPSS soru kitapçığının tamamının yayınlanması ve gençlerin hak kaybının engellenmesi talep edildi.

Sonuç ve Beklenti

Sendika, KPSS’deki iddiaların tüm boyutlarıyla aydınlatılmasını ve gençlerin geleceğine zarar gelmemesini istedi. Skandalın ardındaki gerçeklerin ortaya çıkarılması ve adaletin sağlanması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KPSS İddiaları ve Eğitim Sen Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir