1. Haberler
  2. Gündem
  3. KPSS Sınavında Kopya Skandalı ve ÖSYM Başkanının Görevden Alınması

KPSS Sınavında Kopya Skandalı ve ÖSYM Başkanının Görevden Alınması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 KPSS sınavında yaşanan kopya skandalı, Türkiye’yi derinden sarsmıştır. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, skandalın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gece yarısı kararıyla görevden alınmıştır. Sınavda, bir dersaneye ait soru kitapçıklarındaki soruların KPSS sınav kitapçıklarında benzer şekilde yer alması iddiası, ülke gündemine bomba gibi düşmüştür. 81 ilde gerçekleşen sınavda 1 milyon 400 bin adayın etkilendiği belirtilmektedir.

KPSS 2022 Sınavının İptal Edilme İhtimali

KPSS 2022 sınavına giren on binlerce öğrenci ve aileler, yaşanan kopya skandalı sonrasında sınavın tekrarlanıp tekrarlanmayacağı konusunda endişe içindedir. ÖSYM’den henüz resmi bir açıklama gelmemiştir. 1,5 milyon aday, sınavın durumu hakkında tedirgin bir şekilde beklemektedir.

Kamuoyunda Oluşan Görüşler ve Sendika Açıklamaları

  • Eğitim Gücü Sendikası: Sendika, KPSS 2022 sınav sorularının sızdırılmasıyla ilgili olarak ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün görevden alınmasını memnuniyetle karşılamıştır. Sendika, konunun takibini sürdüreceğini ve gerekli hukuki adımları atacağını belirtmiştir. Ayrıca sendika, 1,5 milyon adayın bu durumdan etkilendiğini vurgulamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KPSS Sınavında Kopya Skandalı ve ÖSYM Başkanının Görevden Alınması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir