1. Haberler
  2. Gündem
  3. Marmara Üniversitesi’nden Yapay Zekâ Destekli Kalp Yetersizliği Projesi

Marmara Üniversitesi’nden Yapay Zekâ Destekli Kalp Yetersizliği Projesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Marmara Üniversitesi’nin AstraZeneca Türkiye’nin desteğiyle başlattığı “PROHEART-AI” Projesi, kalp yetersizliğinin yapay zekâ ve giyilebilir teknoloji kullanılarak erken tespit edilmesini amaçlıyor.

Giyilebilir Teknoloji ile Erken Teşhis

Giyilebilir Teknoloji ile Erken Teşhis

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nin iş birliğiyle gerçekleşen proje, giyilebilir teknoloji ve yapay zeka kullanarak kalp yetersizliğini erken teşhis etmeyi hedefliyor.

Dijital Dönüşüm ve Bilişim Çağına Uygun Çözümler

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Süleyman Şehirli, projenin dijital dönüşüm ve bilişim çağına uygun çözümleri içerdiğini belirterek, çalışmaların uluslararası standartlarda yürütüldüğünü vurguladı.

Kalp Yetersizliği, Dünya Genelinde Önemli Bir Sağlık Sorunu

Marmara Üniversitesi HİPAM Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak, kalp yetersizliğinin dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirterek, proje kapsamında geliştirilen yazılımların hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini ifade etti.

Bilim ve İnovasyon ile Hastalara Destek

AstraZeneca Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölgesi’nden Sorumlu Başkan Dr. Pelin Eriştiren İncesu ve Medikal Direktörü Dr. Viraj Rajadhyaksha ise projenin hastalara sağlık hizmetlerinde inovasyon ve bilimin önemine vurgu yaptılar ve yapay zeka destekli çözümlerin hastaların yaşam kalitesini artıracağını belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Marmara Üniversitesi’nden Yapay Zekâ Destekli Kalp Yetersizliği Projesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir