1. Haberler
  2. Gündem
  3. Maymun Çiçeği Hastalığı ve PCR Testi

Maymun Çiçeği Hastalığı ve PCR Testi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Sağlık Örgütü, 30 ülkede en az 643 maymun çiçeği vakasının doğrulandığını duyurarak virüsü gündeme taşımıştır. Uzmanlara göre, henüz tespit edilmemiş birçok vaka olabilir. Maymun çiçeği virüsü hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir?

Maymun Çiçeği Virüsü Nedir?

Maymun çiçeği virüsü ilk olarak 1958’de Afrika’da bir maymunda keşfedilmiş olup, 1970’te insanlarda görülmüştür. Günümüzde virüsün genellikle kemirgenlerden bulaştığı bilinmektedir.

Virüs PCR Testi ile Tespit Edilebilir mi?

Maalesef, maymun çiçeği virüsü kanda kısa süre kaldığından PCR ve kan testleriyle tespit edilememektedir. Kesin tanı için, vücuttaki kabarcıklardan örnek alınarak laboratuvarlarda incelenmesi gerekmektedir.

Çiçek Aşısı ve Maymun Çiçeği Virüsü

Dünya genelinde çiçek hastalığının azalmasıyla birlikte çiçek aşısı olan kişilerde maymun çiçeği virüsüne karşı direnç azalabilir. Ancak aşı olanların hastalığı daha hafif geçirme ihtimali bulunmaktadır.

Maymun Çiçeği Virüsü Riskleri

Maymun çiçeği hastalığı genellikle kendi kendine geçse de özellikle çocuklar risk altındadır. Çocuklarda ölüm oranı diğer yaş gruplarına göre daha yüksektir. Ayrıca virüsün neden olduğu rahatsızlıklar hakkında detaylı bilgi henüz mevcut değildir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maymun Çiçeği Hastalığı ve PCR Testi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir