Nüfus Yaşlandıkça Katarakt Ameliyatları Artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katarakt, dünyada en çok yapılan göz operasyonu olup, ülkemizde de yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte daha sık gerçekleştirilmektedir. Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, katarakt ameliyatı oranındaki artışa dikkat çekmektedir. Ülkemizde binde 2’lerden binde 5-6 seviyelerine yükselen katarakt ameliyatı oranı, teknolojinin yaygınlaşması ve yaşlı insanlardaki görme talebinin artmasıyla ilişkilendirilmektedir.

Katarakt Ameliyatlarındaki Teknolojik Gelişmeler

Son yıllarda tıp alanındaki teknolojik ilerlemelerle birlikte katarakt ameliyatlarında da büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Akıllı mercekler ve modern cihazlar sayesinde hastaların ameliyat sonrasında daha iyi görme sağlanabilmektedir. Ülkemizdeki hastanelerin modern ve gelişmiş olanaklara sahip olması, tıp sektöründe gurur verici bir durumdur.

İzmir’de Katarakt Ameliyatları

İzmir, hem hastane hem de hekim kalitesinin yüksek olduğu bir şehirdir. Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, İzmir’deki katarakt ameliyatlarında teknolojik cihazların yanı sıra deneyimli doktorların önemli rol oynadığını belirtmektedir. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi olarak teknoloji ve insan kaynağına sürekli yatırım yapıldığını ve hekimlerin sürekli eğitim aldığını vurgulamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nüfus Yaşlandıkça Katarakt Ameliyatları Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir