1. Haberler
  2. Gündem
  3. Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi Tehlikede

Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi Tehlikede

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim İş Sendikası’nın yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin taleplerini dikkate almayan, bilim dışı ve dayatmacı bir tutum sergilediği belirtildi. Özellikle, öğretmenlerin mesleki gelişimini ilgilendiren konularda alınan kararlar eleştirildi. NLP (Neuro Linguistic Programming) seminerinde ele alınacak konu başlıklarının öğretmenlerin ihtiyaçlarına uygun olmadığı vurgulandı.

MEB’in Sorumluluğu ve Eleştiriler

Eğitim İş Sendikası açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim politikalarının, Cumhuriyet ve aydınlanma değerlerine aykırı olduğu belirtilerek, öğretmenlerin fabrika ayarlarına dönmeleri gerekenin MEB değil, bakanlık olduğu vurgulandı. Ayrıca, MEB’in siyasi gündemini dayatarak laik ve bilimsel eğitim anlayışına zarar verdiği ifade edildi.

Eğitim İş Sendikası olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın laik ve bilimsel eğitim anlayışına ters düşen uygulamalardan vazgeçmesi ve eğitimdeki sorunlarla ilgilenmesi gerektiği vurgulandı. Bakanlığın Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet’in kazanımlarına ve eşitlikçi eğitim anlayışına sahip çıkması gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi Tehlikede
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir