Okula Uyum İçin Ebeveynlere 7 Tavsiye

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okula uyum süreci çocuklar için heyecan verici ancak aynı zamanda kaygı verici bir dönem olabilir. Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, çocukların okula adaptasyon sürecini hızlandırmak için ebeveynlere 7 önemli tavsiyede bulundu.

Okul Hakkında Detaylı Bilgilendirme

  • Çocuğunuzun okul saatleri, öğretmeni, sınıfı ve düzeni hakkında detaylı bilgi sahibi olmasını sağlayın. Belirsizlik çocuğun kaygılanmasına neden olabilir. Önceden bilgilendirme yaparak çocuğunuzu rahatlatabilirsiniz.

Güven Veren Sohbetler ve Destek

  • Çocuğunuzu rahatlatmak ve güvenini sağlamak için onunla güven veren sohbetler edinin. Okul çıkışında onu tam zamanında alacağınızı ya da servise bineceğini net bir şekilde açıklayın. Çocuğunuzun sürekli güvende olduğunu hissettirin.

Uyku Düzenine Özen Gösterme

  • Yeni okul dönemi başlamadan önce çocuğunuzun uyku düzenine dikkat edin. Tatil boyunca alıştığı uzun süreli ev düzeninden çıkarak okul uyku saatlerine geçiş yapmak zor olabilir. Uyku düzenini oluşturmak için zamanında başlayın.

Destek ve İş Birliği

  • Okulla ilgili kaygı, isteksizlik veya hırçınlık gibi durumlarda sınıf öğretmeni veya rehberlik biriminden destek alın. Ebeveynler olarak çocuğunuzla iş birliği içinde bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilirsiniz.

Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, çocukların okula uyum sürecinde yaşadıkları zorlukların normal olduğunu belirtiyor. Ebeveynlerin sabırlı olması, çocuklarına destek olmaları ve gerekirse okuldan yardım almaları gerektiğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okula Uyum İçin Ebeveynlere 7 Tavsiye

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir