1. Haberler
  2. Gündem
  3. Omicron Varyantı ve Türkiye’deki Durum

Omicron Varyantı ve Türkiye’deki Durum

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Omicron Varyantı ve Alt Varyantları

Omicron Varyantı ve Alt Varyantları

Omicron varyantının BA.4 ve BA.5 adlı alt varyantlarının Türkiye ve dünya genelinde vaka sayılarını artırdığı belirtilmektedir. Bu alt varyantlarının özellikleri, belirtileri ve tedavisi konusunda detaylı bilgiler bulunmaktadır.

Yeni Varyant ve Türkiye’deki Durum

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği tarafından yapılan açıklamalara göre, Türkiye’de Covid-19 vaka sayılarında artış yaşandığı ve haftalık vaka sayısının 117 binlere ulaştığı belirtilmektedir. Günlük vaka sayısının ise yaklaşık 16-17 bin olduğu ifade edilmektedir. Bu durum, Mart ayının sonlarındaki vaka sayılarına benzer bir seviyeye ulaşıldığını göstermektedir.

  • Örneklerdeki pozitiflik oranının %40’a yaklaştığı vurgulanmaktadır.
  • Avrupa ve dünya genelinde Covid-19 vakalarında artış olduğu, özellikle İtalya, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde günlük vaka sayılarının 100 binin üzerinde seyrettiği ifade edilmektedir.

Yeni omicron varyantı olan BA.4 ve BA.5’ün bulaşıcılığının yüksek olduğu ve özellikle bağışıklığı zayıf olan kişilere kolayca bulaştığı belirtilmektedir. Ancak bu varyantın öldürücü olmadığı ve ağır hastalık oranlarında ciddi bir artış görülmediği ifade edilmektedir.

Aşı ve Korunma Önlemleri

Sağlık Bakanlığı ve TTB tarafından yapılan açıklamalara göre, aşı hatırlatma dozunun kimler için ve ne zaman yapılması gerektiği detaylı bir şekilde belirtilmektedir. Özellikle 50 yaş üstü ve riskli gruplardaki kişilere hatırlatma dozu gerektiği vurgulanmaktadır. Ayrıca kişisel korunma önlemlerinin artırılması, maske kullanımının tekrar önem kazanması ve toplu alanlarda dikkatli olunması gerektiği belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Omicron Varyantı ve Türkiye’deki Durum
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir