1. Haberler
  2. Gündem
  3. Önder Kahveci: Memur Vergi Dilimi Üzerine Açıklamalar

Önder Kahveci: Memur Vergi Dilimi Üzerine Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önder Kahveci: “Memur Vergi Dilimi Üzerine Açıklamalar”

Önder Kahveci:

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Memur Vergi Dilimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kahveci, vergi dilimlerindeki artışın memur maaşlarına yapılan artışların oldukça altında kaldığını belirterek, kamu çalışanlarından kesilen gelir vergisi rakamlarının orantısız biçimde yükseldiğini vurguladı.

Memur Vergi Dilimi İçin Öneri: Yüzde 15’e Sabitleme

Memur Vergi Dilimi İçin Öneri: Yüzde 15'e Sabitleme

Genel Başkan Kahveci, “Ortaya çıkan bu durumun düzeltilmesi ve kamu çalışanlarının gelirlerinden yapılan kesintilerin düşürülerek alım güçlerinin korunması için gelir vergisi oranının %15’e sabitlenmesi gerektiğini” ifade etti. Ayrıca, vergi dilimlerindeki artış oranlarının ekonomik gerçeklere uygun şekilde yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

  • Memur Vergi Dilimi Üst Limiti: Kahveci, son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmelere bağlı olarak çalışanların alım gücünün düştüğünü söyledi. Vergi yükünün çalışanların omuzlarına yüklendiğine dikkat çekti ve vergi politikalarının çalışanların alım gücünü artırabileceğini belirtti.
  • Adımların Atılması Gerekliliği: Kahveci, bütçe görüşmelerinin başlamak üzere olduğu günlerde vergide adaletin sağlanması, herkesin geliri nispetinde vergi ödemesi ve çalışanların alım gücünün yükseltilmesi için gerekli adımların atılmasını beklediklerini dile getirdi.

(BSHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Önder Kahveci: Memur Vergi Dilimi Üzerine Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir