Özel Ebru Kırant Anaokulu ve Kurucu Müdürü Ebru Kırant

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seferihisar’da 5 yıldır hizmet veren Özel Ebru Kırant Anaokulu’nun Kurucu Müdürü Ebru Kırant, okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde önemli bir yeri olduğunu belirterek, sevgi ve güven duygusuyla çocuklara sağlam bir gelecek inşa ettiklerini söyledi. 9 Eylül Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği Yüksek Lisans ve Anadolu Üniversitesi Çocuk Gelişimi mezunu olduğunu ve eğitim sektörüne dersanede başladığını dile getiren Kırant, farklı alanlarda sürekli eğitimler alarak kendini çok yönlü olarak geliştirdiğini kaydetti.

Ebeveynlerin Anaokulu Seçiminde Dikkat Etmesi Gerekenler

Bir anaokulunda velilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar olduğunu kaydeden Ebru Kırant, “Anaokuluna girdiğiniz zaman veli olarak o sıcaklığı hissetmeniz gerekli. Eğitim yapay bir tavırla her gün yapılabilecek bir iş değildir. Çocuğun sevildiğini hissetmesi çok önemli. Ben eğitim ve sevgi odaklı bir anlayışla hizmet vermeye çalışıyorum.”

Okul Öncesi Eğitimde Kurallar

Okul Öncesi Eğitimde Kurallar

Okul öncesinde mutlaka bazı kurallar uygulanması gerektiğini vurgulayan Ebru Kırant, “Bizim başlıca üç kuralımız vardır. Arkadaşlarınla temasta bulunamazsın, arkadaşlarına kötü söz söyleyemezsin, kız öğrencilere her zaman öncelik tanımalı ve kibar olmalısın. Herkes birbirine saygılı olmalı, kimse kimsenin hakkını önüne geçmemeli. Bazı kazanımlar küçük yaşlardan itibaren öğrenilirse kalıcı olur.”

Okul Öncesi Eğitimde Uygulamalar

Okulda 3 sınıfın bulunduğunu ve bir oyun odası ile uyku odası olduğunu belirten Kırant, “Haftanın bir günü bale dersimiz var. Onun için ayrı bir bale sınıfımız da bulunuyor. Kültür günlerimiz oluyor. Örneğin bir hafta mısır kültürünü işliyoruz. Herkesin hazırladığı dekorlar bir araya getirilir. Öğrencilerimize farklı farklı dünyaların olduğunu gösteriyoruz. Fransızca ve ikinci dil olarak da İngilizce eğitimi veriyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel Ebru Kırant Anaokulu ve Kurucu Müdürü Ebru Kırant

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir