Özel Hastaneler Yönetmeliği İzmir’de Genel Cerrahi Uzmanını Vurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Hastaneler Yönetmeliği’nin İzmir’deki etkileri gündemde. İddialara göre, bir Genel Cerrahi Uzmanı, yönetmelik gereği planlanan obezite ameliyatını gerçekleştiremedi. Yönetmelik, özel muayenehanelerde faaliyet gösteren hekimlere belirli kısıtlamalar getiriyor.

Artık Özel Hastaneler, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen oranda dış doktor kabul edebilecek. Üniversite hastanelerinde görevli doçent ve profesörlerin özel hastanelerde çalışma izinleri ise belirli bir komisyona bağlanmış durumda.

İzmir’deki özel hastane ve muayenehane sahibi doktorlar, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği ilk gün büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Bazı doktorlar, hastalarının ameliyatlarını iptal etmek zorunda kaldılar. İstanbul ve Ankara’da durum normal seyrederken, İzmir’de bazı kısıtlamaların olduğu belirtiliyor.

Bir muayenehane hekimi, yaptığı açıklamada, “Hastalarımızı zamanında ameliyat edebilecek miyiz bilmiyoruz. Bu belirsizlik özel muayenehane hekimlerini ve sağlık turizmini olumsuz etkileyecek gibi görünüyor.” dedi.

Öte yandan, İzmir’de obezite ameliyatı gerçekleştiren bir genel cerrahi uzmanının son hastasını yönetmelik nedeniyle ameliyat edemediği, hastane yöneticilerinin müdahale ettiği bilgiler arasında.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel Hastaneler Yönetmeliği İzmir’de Genel Cerrahi Uzmanını Vurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir