1. Haberler
  2. Gündem
  3. Psikososyal Destek Hizmetleri Amasra Maden Kazası

Psikososyal Destek Hizmetleri Amasra Maden Kazası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikososyal Destek Hizmetleri

Amasra’da 41 maden işçisine mezar olan maden kazasında hayatını kaybeden maden işçilerinin çocuklarına psikolojik destek sağlanıyor. Kazanın neden olduğu henüz bilinmiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’nde başlatılan psikososyal desteği sürdürüyor. 14 Ekim’de meydana gelen maden patlamasının ardından bakanlık ekipleri olay yerine sevk edilerek ailelere psikolojik ilk yardım müdahalesinde bulundu.

Ekipler, maden ocağının çevresinde ailelere psikolojik destek sağladı ve AFAD İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan bekleme alanında hizmet vermeye devam etti. Ayrıca, hastanelerde de ailelere psikososyal destek sunuldu. Bakanlık, hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine 50 bin lira, yaralılara ise 25 bin lira nakit desteği sağlamaya başladı.

Çocuklara Danışmanlık Hizmeti

41 maden işçisinin ailelerine taziye ziyaretleri gerçekleştirilerek çocuklara yas süreciyle ilgili danışmanlık hizmeti verildi. Yaralı olarak kurtulan madenciler ve ailelerine de ev ziyaretleri yapılarak psikolojik destek çalışmaları devam ettirildi. Ayrıca, ailelerle yapılan görüşmelerde yetişkinler ve çocuklarda yas ve kayıp sonrası yaşanabilecek tepkiler aktarıldı.

Ailelerden alınan bilgiler doğrultusunda temel ve acil ihtiyaçlar ilgili kurumlara iletilirken, çocukların eğitim durumları İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak takip edildi. Sağlık durumu izleme gerektiren hastalar da İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilerek sağlık takipleri sağlandı.

  • Psikososyal destek uzmanları ve mobil sosyal hizmet araçlarıyla ailelere hizmet verilmeye devam ediliyor.
  • İstanbul’da tedavi gören yaralılara psikososyal destek sağlanması için özel ekipler görevlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Psikososyal Destek Hizmetleri Amasra Maden Kazası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir